spov-logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У нашем граду, Удружење пчелара Кикинда  17.09.2016.год. организује трећу по реду пчеларско-туристичку манифестацију „Кикиндски пчелари Кикинђанима  2016“ са почетком у 9,00 на градском тргу, испред споменика Јовану Поповићу.

 

У свечаном делу програма, учеснике и госте поздравиће председник Удружења, градоначелник Кикинде или његов представник, као и функционери Савеза пчелара и гости.

У културном делу програма, са почетком у 9,30 деца основне школе „Јован Поповић“ одржаће представу посвећену пчелама а надамо се организованом доласку и деце из других кикиндских школа. Такође обавиће се свечано проглашење победника на такмичењу ликовних радова ученика основних школа са темом „Пчела“.

У радном делу програма, пчелари Кикинде ће грађанима и гостима понудити свој асортиман производа и договарати продају. Обзиром да и ове године треба да имамо за госте и произвођаче пчеларске опреме у радном делу изложбе, пчелари Кикинде и гостујући пчелари имаће могућност уговарања послова око производње и дистрибуције опреме и репро материјала. Такође планирамо стручно предавање у Културном центру у 11,00 које ће одржати господин Горан Станојевић из Смедеревске Паланке на тему прикупљања пчелињег отрова са посебним освртом на лечење Мултипле склерозе пчелињим отровом.

У 13,00 предвиђен је ручак за позване госте у просторијама Удружења пчелара у Кикинди.

У 15,00 предвиђен је обилазак пчелињака.

У 17,00 Изложба на тргу ће бити завршена,

У 19,00 планирана је вечера за позване госте и као и чланове Удружења пчелара Кикинда у ресторану Ловац.

Циљ ове манифестације је едукација грађанства о благодетима које пчеле доносе са посебним освртом на едукацију деце, пропагирање пчеларства као засебне гране сточарства као и могућности око додатне зараде и самозапошљавања наших суграђана. Такође нам је циљ да Кикинда трајно добије још једну пословно-туристичку манифестацију која треба да постане још један од симбола препознавања нашег града.

Позивамо све заинтересоване  да нас наведеног дана посете на градском тргу као и да дођу на предавање у Културном центру.

Видимо се на Тргу  17. 09. 2016. године.

ИО УП Кикинда