spov-logoСaјам је отворен у 10 часова, а окупљеним грађанима су се обратили председник СПОВа мр Стојан Анђелковић, потом координатор Сајма за поставку штандова са цвећем Душан Контић и председник организационог одбора Сајма Милорад Мастиловић. Сам чин отварања Сајма, уз биране речи хвале, обавио је председник Скупштине града Сомбора Др Зоран Парчетић.

Диплому за најлепшу колекцију пчелињих производа добило је пчеларство породице Хегедиш а најлепши штанд је , по оцени жирија, имала фирма РИОС из Раче Крагујевачке.

alt

На Сајму се окупио и цео Извршни Одбор СПОВ-а, који је у Сомбору одржао и састанак на коме је разматрао одлуку СПОС-а око поклапања термина одржавања сајмова ове две најважније организације у пчеларству Србије и неактивност делегата из Војводине, тј. њихово подржавање такве одлуке.

alt

У 12 часова у сали градске куће, предавач СПОСа , Зоран Ђурић је пчеларима одржао предавање о интензивном искориштавању више паша и припреми пчелињих заједница за зиму.

Улица краља Петра I jе тог дана била прелепа, прави празник за око и душу. Ту се пронашло за сваког понешто. Грађани су куповали пчелиње производе директно од пчелара, а пчелари опрему од произвођача.

alt

alt

alt

alt

alt

 

Са Сајма , који је затворен у 20 часова, сви су отишли задовољни, са жељом да се видимо и идуће године, последњг викенда у aвгусту.

УП „АВРАМ МАКСИМОВИЋ“
Сомбор