alt

МЕД МЕДЕЊАЦИМА

Друштво пчелара „Цвет Баната" је 22.12.2015.године по пети пут посетило Предшколску установу „Славко Родић“ у Лазареву у оквиру радионице „Мед медењацима“ и остварило зацртани план да сваке године посети наше малишане.

Циљ нам је да се ова сарадња настави , да сваке наредне године посетимо нову генерацију малишана и упознамо их са светом пчела , њиховим начином живота и  производима медоносне пчеле који долазе из најчистије фабрике на свету.  Посебну пажњу смо посветили  едукацији деце о понашању у близини кошница и како да се заштите од убода пчела . Све ово је пратила и видео- презентација. У реализацији радионице су нам помогле васпитачице Љубинка Башевић и Гордана Адамов својим активним учешћем и овим путем  им се посебно захваљујемо на сарадњи.

alt

За потребе радионице  је купљен  мтеријл за цртање који  ће користити деци да  пренесу на папир како они виде свет пчела и  дидактички материјал из програма „Пчелица Маја“ који ће послужити садашњој, а и наредним генерацијама деце, да кроз игру и забаву упознају живот пчела. Сав овај материјал  је набављен из средстава које је Друштво пчелара „Цвет Баната“ добило по кнкурсу од Града Зрењанина. Овим путем се захваљујемо Граду Зрењанину што су помогли реализацију радионице која је део  одобреног пројекта  „Упознај пчелу- сачувј Свет“ и надамо се да ће нам  и убудуће помагати у реализацији наших идеја.

Све је прошло у веома пријаној атмосфери уз задовољство дружења са децом.

Председник ДП „Цвет Банат“
Лазарево
Аница Батинић