Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2020. godini

Cilj Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2020. godini (udaljem tekstu: Konkurs) jeste unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Predmet Konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za nabavku novih pčelinjih društava.

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti: http://www.psp.vojvodina.gov.rs/

U UDRUŽENJE PČELARA AVRAM MAKSIMOVIĆ PUŠTENA U RAD LINIJA ZA PROIZVODNJU SATNIH OSNOVA

 Grad Sombor je na osnovu sprovedenog konkursa o  dodeli sredstva za razvoj pčelarstva na svojoj teritoriji za 2019. godinu, dodelilo udruženju pčelara Avram Maksimović sredstva u iznosu od 1.610.240,00 dinara za kupovinu linije za proizvodnju satnih osnova.

Pre instaliranja same linije, valjalo je pristupiti iznalaženju odgovarajuće prostorije za njen smeštaj i njenom privođenju nameni, tj. uvođenju struje odgovarajućeg napona, razvođenju instalacije za vodu, obezbeđenju prostorije i krečenju.

Continue reading „U UDRUŽENJE PČELARA AVRAM MAKSIMOVIĆ PUŠTENA U RAD LINIJA ZA PROIZVODNJU SATNIH OSNOVA“

P O Z I V predsednicima udruženja, pčelarskih organizacija, članovima Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine

Pozivam predsednike udruženja, pčelarskih organizacija, članova Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine na TEMATSKI SKUP koji organizuje SPOV, Privredna komora Vojvodine  i Dnevnik-Poljoprivrednik AD:

Continue reading „P O Z I V predsednicima udruženja, pčelarskih organizacija, članovima Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine“

27. MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA SOMBOR 2019.

27. MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA SOMBOR 2019.

Sajam se održava u subotu 31. avgusta 2019. godine u Somboru u ulici Kralja Petra I.
(glavna ulica).
Pozivamo Vas da svojim prisustvom i prodajom svojih proizvoda, uzmete učešće na Sajmu.
Izlagači sami obezbeđuju tezge za prodaju i nameštaju ih na mestima predviđenim za prodaju
te vrste proizvoda u dogovoru sa organizatorom.

Continue reading „27. MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA SOMBOR 2019.“

Problemi u novobečejskom ataru

Ima pčelara a ima i „pčelara“… Doći i ostaviti svoje košnice i ne javiti se nikome a još i ne obezbediti poklopce i ne ostaviti neki podatak da se može kontaktirati, pa kad dune vetar onda veselje… Da ne govorim o zdravstvenom stanju pčela koje dođu u tvoj atar a po slikama se vidi da je stanje… barem na hranilicama. Nema druge nego samo posao za komunalnog i veterinarskog inspektora…

Continue reading „Problemi u novobečejskom ataru“

Pčelarski dani lipe 2019

PČELARSKI DANI LIPE 2019.

Na Skupštini Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine usvojen je plan i program rada za 2019. godinu. Ovim planom i programom je predviđeno da se pčelarska manifestacija „Pčelarski dani lipe 2019“ organizuje i ove godine. Organizacioni odbor je manifestaciju organizovao na teritoriji opština Irig. Manifestacija će se održava u vreme cvetanja lipe.

Continue reading „Pčelarski dani lipe 2019“

Objavljujemo časopis Vojvođanski pčelar 2011 i Zbornik radova Savetovanja pčelara Vojvodine 2012

Dragi članovi SPOV-a, dragi pčelari, ljubitelji pčelarstva i posetioci sajta SPOV-a, upravo smo vam omogućili da preuzmete starije primerke časopisa i Zbornika radova, tako da smo našu digitalnu biblioteku za sad zaokružili na časopis Vojvođanski pčelar 2011 i Zbornike radova 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 i 2018 godinu.

Continue reading „Objavljujemo časopis Vojvođanski pčelar 2011 i Zbornik radova Savetovanja pčelara Vojvodine 2012“

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăRusskiйSrpski jezik