Конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у пчеларство на територији Аутономне покрајине Војводине у 2020. години

Циљ Конкурса за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у пчеларство на територији Аутономне покрајине Војводине у 2020. години (удаљем тексту: Конкурс) јесте унапређивање пчеларске производње и производње меда у Аутономној покрајини Војводини.

Предмет Конкурса јесте додела бесповратних средстава за набавку нових пчелињих друштава.

Конкурсну документацију можете преузети: http://www.psp.vojvodina.gov.rs/

У УДРУЖЕЊЕ ПЧЕЛАРА АВРАМ МАКСИМОВИЋ ПУШТЕНА У РАД ЛИНИЈА ЗА ПРОИЗВОДЊУ САТНИХ ОСНОВА

 Град Сомбор је на основу спроведеног конкурса о  додели средства за развој пчеларства на својој територији за 2019. годину, доделило удружењу пчелара Аврам Максимовић средства у износу од 1.610.240,00 динара за куповину линије за производњу сатних основа.

Пре инсталирања саме линије, ваљало је приступити изналажењу одговарајуће просторије за њен смештај и њеном привођењу намени, тј. увођењу струје одговарајућег напона, развођењу инсталације за воду, обезбеђењу просторије и кречењу.

Continue reading „У УДРУЖЕЊЕ ПЧЕЛАРА АВРАМ МАКСИМОВИЋ ПУШТЕНА У РАД ЛИНИЈА ЗА ПРОИЗВОДЊУ САТНИХ ОСНОВА“

П О З И В председницима удружења, пчеларских организација, члановима Савеза пчеларских организација Војводине

Позивам председнике удружења, пчеларских организација, чланова Савеза пчеларских организација Војводине на ТЕМАТСКИ СКУП који организује СПОВ, Привредна комора Војводине  и Дневник-Пољопривредник АД:

Continue reading „П О З И В председницима удружења, пчеларских организација, члановима Савеза пчеларских организација Војводине“

Чланарина СПОВ-а за 2020. годину

ПОШТОВАНИ ПЧЕЛАРИ
На седници извршног одбора Савеза пчеларских организација Војводине одржаној 17.11.2019. године донета је одлука да чланарина савеза за 2020. годину се неменја и износи 1.000,00 динара.

Continue reading „Чланарина СПОВ-а за 2020. годину“

27. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА СОМБОР 2019.

27. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА СОМБОР 2019.

Сајам се одржава у суботу 31. августа 2019. године у Сомбору у улици Краља Петра I.
(главна улица).
Позивамо Вас да својим присуством и продајом својих производа, узмете учешће на Сајму.
Излагачи сами обезбеђују тезге за продају и намештају их на местима предвиђеним за продају
те врсте производа у договору са организатором.

Continue reading „27. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА СОМБОР 2019.“

Проблеми у новобечејском атару

Има пчелара а има и „пчелара“… Доћи и оставити своје кошнице и не јавити се никоме а још и не обезбедити поклопце и не оставити неки податак да се може контактирати, па кад дуне ветар онда весеље… Да не говорим о здравственом стању пчела које дођу у твој атар а по сликама се види да је стање… барем на хранилицама. Нема друге него само посао за комуналног и ветеринарског инспектора…

Continue reading „Проблеми у новобечејском атару“

Пчеларски дани липе 2019

ПЧЕЛАРСКИ ДАНИ ЛИПЕ 2019.

На Скупштини Савеза пчеларских организација Војводине усвојен је план и програм рада за 2019. годину. Овим планом и програмом је предвиђено да се пчеларска манифестација „Пчеларски дани липе 2019“ организује и ове године. Организациони одбор је манифестацију организовао на територији општина Ириг. Манифестација ће се одржава у време цветања липе.

Continue reading „Пчеларски дани липе 2019“

Девојачки Бунар – 50 Сајам пчеларства и пољопривреде 15.06.2019. године

Позивамо све пчеларе, произвођаче пчеларске опреме, пољопривреднике, потрошаче меда и пчелињих производа и све љубитеље природе да посете најстарију манифестацију и изложбу меда и пољопривреде на нашим просторима.

 

Објављујемо часопис Војвођански пчелар 2011 и Зборник радова Саветовања пчелара Војводине 2012

Драги чланови СПОВ-а, драги пчелари, љубитељи пчеларства и посетиоци сајта СПОВ-а, управо смо вам омогућили да преузмете старије примерке часописа и Зборника радова, тако да смо нашу дигиталну библиотеку за сад заокружили на часопис Војвођански пчелар 2011 и Зборнике радова 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 и 2018 годину.

Continue reading „Објављујемо часопис Војвођански пчелар 2011 и Зборник радова Саветовања пчелара Војводине 2012“

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик