U subotu, 06.10.2018 u Kikindi je održana peta po redu izložba „Kikindski pčelari kikinđanima 2018“. Lep, sunčano jesenje jutro najavljivalo je divnu pčelarsku manifestaciju.

Oko 9,00 u dvorištu Kulturnog centra Kikinda Saša Čolak, predsednik UP Kikinda, pozdravio je sve porisutne i poželeo da im druženje sa pčelarima bude ugodno. Nakon uvodne reči, skupu se obratio Kozmin Vatriš, predsednik pčelara temišvarskog okruga iz Rumunije. Na kraju, skupu se obratio Imre Kabok, član gradskog veća. Upoznao je prisutne šta je sve grad Kikinda uradio za pčelarstvo i na kraju obraćanja zvanično i otvorio manifestaciju.

U 9,30 u otpočeo je divan kulturno-umetnički program u kom su učestvovala deca iz OŠ „Jovan Popović“ i Osnovna Muzička škola „Slobodan Malbaški“ iz Kikinde, kao i deca iz OŠ „Milovoj Omorac“ iz Iđoša.

Nakon završetka programa, oko 10,30 kikindski pčelari su dodelili priznanja deci pobednicima na likovnom konkursu „Deca, pčele, med 2018“

U periodu od 11,00 do 14, 30 imali smo priliku da odslušamo dva fenomenalna predavanja , koja su održali Dragoljub Matić, predsednik DP „Pčela“ iz Subotice kao i dr.vet.med Jovica Marcikić. Opšta je ocena da se u Kikindi odavno nisu čula ovako dobra tematska predavanja. odmah nakon predavanja, zamolili smo ih da u toku zime održe još jedno predavanje u našem udruženju. U ime kikindskih pčelara, od srca se zahvaljujemo kolegama Matiću i Marcikiću.

Nakon predavanja, ugostili smo sve naše goste u prostorijama UP Kikinda i oko 16,00 smo krenuli u posetu kolegi pčelaru Ivanu Putniku na Vincaid.

Kod kolege Putnika smo se zadržali gotovo do večeri. Prvo smo posetili njegov izuzetno uređen pčelinjak od preko 180 košnica, razmenili iskustva, uživali družeći se sa domaćinom i njegovim pčelama. Po obilasku pčelinjaka, kolega Putnik nas je, kao pravi domaćin, zadržao na čašici razgovora a njegova supruga se potrudila da pripremi banatske đakonije, posebnoi su nas se dopale banatske kiflice sa salom i pekmezom. Zahvaljujemo se kolegi Putniku na uloženom trudu.

U 19,00 smo se okupili na tradicionalnoj večeri u restoranu „Cveta“, dodelili zaslužena priznanja svima koji su nam pomogli da naša manifestacija uspe.

Takođe smo proglasili i pobednike u takmičenju za najlepši štand. Naime, komisija i sastavu: Dragutin Ćatić, predsednik, Ivan Putnik član i Dragan Bates član imali su zadatak da ocene sve štandove na izložbi:

Prvo mesto osvojio je Zlatko Popetru

Drugo mesto osvojio je Dragoslav Bugarski

Treće meseto osvojila je OŠ Jovan Popović iz Kikinde

Druženje uz tamburaše nastavili smo do duboko u noć.

Još jednom, zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da manifestacija uspe a posebno: Gradu Kikindi, Gradskom veću, Kancelariji za turizam, Kulturnom centru, PZ „Roj“ Trstenik, „Miba Apis“ Novi Sad, OŠ Jovan Popović i OMŠ „Slobodan Malbaški“ iz Kikinde i OŠ „Milivoj Omorac“ iz Iđoša. Zahvaljujemo svim školama i predškolskim ustanovama i svima drugima uz napomenu: Vidimo se na sledećoj izložbi „Kikindski pčelari kikinđanima 2019“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăRusskiйSrpski jezik