Друштво пчелара „Цвет Баната“ из Лазарева посетило је ове суботе, 28.10.2017. Пчеларско Друштво „Барајево“.

У склопу посете, централна тема било је предавање проф. Др Јована Кулинчевића, које је уприличено у просторијама Парохијског дома цркве Светог Илије у Вранићу. Након предавања пошли смо у обилазак професоровог пчелињака на црквеном поседу.

У склопу посете, централна тема била је предавање проф. Др Јована Кулинчевића, које је уприличено у просторијама Парохијског дома цркве Светог Илије у Вранићу. Након предавања пошли смо у обилазак професоровог пчелињака на црквеном поседу. У наставку предавања, са многобројним питањима, наставили смо обилазак црквеног комплекса. Прича је настављена обиласком нове, а потом и старе цркве брвнаре уз стручне и занимљиве приче свештеника. Проласком поред многобројних сведочанстава дуге и бурне историје, долазимо до зграде црквеног музеја. Након обиласка многобројних вредних експоната, почевши од времена неолита, преко римског доба и средњег века до новије историје, настављамо даље. После пар минута вожње, обилазимо један породични пчелињак, где смо, уз домаћински дочек, видели пар нових машина у пчеларству домаће производње. Следећа станица била је обилазак занатске радионице ,,Агро Буда“, где посећујемо професионалну радионицу за производњу кошница и других дрвених елемената за пчеларство. Потом, не тако пријатна али поучна дестинација, са напоменом да се историја мора памтити и не дозволити злу да се понови, била је Кућа страдања породице Пантић. Праћени хладним али лепим октобарским даном, завршавамо посету ручком у оближњем ресторану, уз дружење и уручење
поклона и лепих говора.
Захваљујемо се Пчеларском Друштву „Барајево“ на гостопримству који су нам уприличили да видимо и научимо нешто ново из области пчеларства, као и да се упознамо са знаменитостима њиховог краја. Град Зрењанин обезбедио нам је превоз и овим путем им се захваљујемо и надамо наставку добре сарадње. Захваљујемо се представницима медија, других организација и пријатељима друштва што су се одазвали нашем позиву. Посебну захвалност дугујемо Проф. Др Јовану Кулинчевићу на изузетном предавању.

Друштво пчелара „Цвет Баната“ из Лазарева

 

 

 

 

 

English English Français Français Deutsch Deutsch Magyar Magyar Română Română Русский Русский Српски језик Српски